Voetwratten

Voetwratten

 

Een gewone voetwrat is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Voetwratten worden - net als wratten op andere plaatsen van het lichaam - veroorzaakt door een virusaandoening. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat.

 

Wat is een voetwrat

 

Een bloemkoolachtige uitstulping van de huid, veroorzaakt door een virusinfectie.

 

Hoe herkent u een voetwrat

 

Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

 

Soorten voetwratten

 

Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jongere leeftijd. Er zijn verschillende soorten wratten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

 

Niet behandelen

 

Daar er bij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, zal Pedicuresalon Janet u niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts.

 

Eerst naar de huisarts

 

Als u een voetwrat heeft, of denkt te hebben, adviseren ik u contact op te nemen met uw huisarts.

 

De pedicure

 

Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat de voetwrat door een pedicure kan worden behandeld, kan ik overgaan tot behandeling.

 

-- terug --

Copyright © All Rights Reserved