Eelt

Eelt


Hoe ontstaat eelt?

 

Eelt ontstaat door druk, schuiven, wrijving en torsiekrachten op de voet.

Een natuurlijke reactie van de huid op afwisselende druk is de verhoorning van de opperste laag van de huid, de hoornlaag van de opperhuid. Eelt is een opeenhoping van afgestorven cellen. De aanmaak van nieuwe cellen is onder invloed van de drukbelasting groter dan de natuurlijke afschilfering van de huid, waardoor de opeenhoping ontstaat.

Bij de normale voet is het proces van aanmaak en afsterving van de cellen in evenwicht. Bij normale voetstand is iets eeltvorming een normaal proces. Wie veel loopt, krijgt een stevige, beschermende eeltlaag onder de voeten op de plaatsen waar de huid zowel van binnenuit (het voetskelet) als van buitenaf (de grond) drukbelasting ondervindt. Eelt is dus een natuurlijke bescherming.

In geval van een abnormale voetstand kan teveel eelt het eerste signaal zijn voor het feit dat er op bepaalde plaatsen van het been overmatige drukbelasting is.

Wat kunt u zelf hieraan doen?

Uw voeten iedere dag wassen en goed drogen tussen de tenen

Om de huid in een goede conditie te houden kunt u regelmatig de voeten insmeren met een voedende voetcrème.

Het is belangrijk dat u goed passende schoenen koopt.

Bezoekt u regelmatig een pedicure.

 

Wat doet de Pedicuresalon Janet?

 

Ik zal eerst het overtollige eelt weghalen, waarna de plek wordt glad gefreesd met een watergekoelde motor en dan zal ik uw voeten inmasseren met een verzorgende voetcreme.


-- terug --

 

Copyright © All Rights Reserved